DESCOBREIX EL NORDIC  WALKING

Què és el Nordic Walking o la Marxa Nòrdica:

 

És una manera de caminar on s’ inclou no només l’ acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons, uns bastons dissenyats especialment per aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos, actuant de forma suau, però molt efectiva.

 

L’ ús correcte dels bastons li dóna un gran impuls al moviment i la velocitat de la marxa augmenta fàcilment, sent una activitat física de gran eficàcia i molt complerta, en la qual aplicant la tècnica correcta dinamitzem el nostre sistema cardiovascular i el 90% de la musculatura del nostre cos. 

 

És un tipus d'activitat física que pot adaptar-se sense problemes a les necessitats dels seus practicants. Pot ser útil per perdre pes, per recuperar-se més ràpid i millor d'afectacions de l'aparell locomotor, guanyar mobilitat, millorar o mantenir una bona condició física a més de gaudir del nostre temps de lleure, esbargir-nos i socialitzar-nos.

 

Més de 50 estudis desenvolupats per investigadors científics, a nivell internacional, demostren els múltiples efectes beneficiosos de la Marxa Nòrdica per a la salut, sent una activitat apte per a qualsevol persona, adaptant-la a les seves circumstàncies.

 

 

Quins Beneficis té per la Salut:

 

1. Incrementa el consum d'energia fins a un 45% més, si ho comparem amb la caminada tradicional.

 

2. El consum de calories incrementa notablement  amb una mitjana del 20% podent arribar al 40% en relació

a la marxa normal, situant-se per sobre de les 410 calories/hora.

 

3. Utilitza un gran número de grups musculars en un mateix moviment, podent activar, això si amb una bona tècnica, més de 600 músculs simultàniament.

 

4. Tonifica i enforteix els músculs de quasi tot el cos. A diferència de la marxa convencional o el "running", hi ha un treball més actiu d'abdominals, braços, esquena, pectoral i coll, incidint en el 90% de la musculatura del nostre cos.

 

5. Augmenta la freqüència cardíaca de 10 a 15 batecs per minut, respecte a la caminada tradicional, a la mateixa velocitat.

 

6. És un bon exercici cardiovascular, incrementant el consum d'oxigen fins a un 60% amb un increment mínim del 20%, millorant la resistència aeròbica.

 

7. Redueix les tensions musculars i el dolor en la zona cervical (espatlles i coll).

 

8. Millora el metabolisme dels discos que es troben entre les vertebres de la columna.

 

9. Millora la flexibilitat i la mobilitat de les articulacions.

 

10. Millora la coordinació.

 

11. Millora la postura.

 

12. Genera un sensació de benestar.

 

13. Practicada en grup, es una sana manera de fer relacions socials.

 

14. Enforteix el sistema immunitari, ajudant en la prevenció de malalties.

 

15. Ajuda en la prevenció de malalties del cor.

 

16. Ajuda a controlar la pressió arterial, el colesterol i els triglicèrids.

 

17. Disminueix la pressió sobre les articulacions, reduint notablement la pressió sobre els turmells, genolls i maluc. 

 

18. Contribueix a la prevenció de l'osteoporosi. 

 

On Podem Practicar-la?

 

 A diferència d'altres activitats, la Marxa Nòrdica es pot practicar a l'exterior, no cal un recinte condicionat per fer-la. Amb uns bastons dissenyats per a aquesta activitat, una roba còmoda i un calçat adequat, ja tenim tot el material per a la seva pràctica. L'activitat de Marxa Nòrdica es pot desenvolupar en qualsevol espai on es pugui caminar: via pública, parcs, jardins de la ciutat, pistes forestals, camins rurals, senders, etc.

 

 

Els Bastons

 

Els bastons, fabricats amb materials molt lleugers tenen una punta d'acer en un extrem i un sistema de "dragoneres" per subjectar la mà i el canell en l'altre. Aquesta fixació fa que el bastó sigui una prolongació del braç i permeti al practicant caminar amb una tècnica molt concreta, anomenada ALFA, molt avantatjosa per la condició física i la salut general. 

En carreteres, carrils per a vianants, de bici o zones asfaltades, els bastons porten una funda de goma amb biaix que funciona d'amortidor i evita possibles lliscaments. 

 

Una Mica d' Història

 

El primer tipus de Nordic Walking  s’origina a principi dels anys 1930, a Finlàndia, quan l’ equip nacional finlandès d’esquí nòrdic, comença a entrenar amb la tècnica de l’ esquí nòrdic en el decurs de l’ estiu, caminant i corrent amb pals d’esquí. D ’aleshores ençà, aquest ha estat un important mètode d’ entrenament de fora de temporada per a tots  els esquiadors d’esquí nòrdic de competició, així com en d’altres esports.

La Marxa Nòrdica, en la seva forma actual, data de finals dels anys 90, quan van aparèixer per primera vegada al nostre mercat els bastons especials necessaris per a la seva pràctica. 

 

Les primeres investigacions i estudis sobre els efectes beneficiosos per a la salut del Nordic Walking daten de 1996 a Finlàndia. El Nordic Walking, en la seva forma actual, s’inicia el 1996 quan tres entitats varen ajuntar els seus esforços amb la finalitat de desenvolupar-lo. Aquestes institucions eren Suomen Latu (Associació Central per a Esports Recreatius i Activitats a l’ Aire Lliure), l’Institut Finlandès d’Esports, i el fabricant finlandès de pals Exel, el qual proposa al 1997 el nom de “Nòrdic Walking” per a ús internacional, traduint-se aquí com a “Marxa Nòrdica”. 

 

A l’any 2000 es constitueix a Finlàndia la INWA (Associació Internacional de Nòrdic Walking, posteriorment federació), sent-ne els primers països membres Finlàndia, Àustria i Alemanya.

 

No t'ho perdis


Vine a descobrir el Nordic Walking als peus del Montseny, en un entorn increïble , rutes per a totes les edats, que t'ajudaran a desconnectar del dia a dia i a connectar amb la natura, fruint del paisatge alhora que et poses en forma fàcilment a traves de la tècnica de la Marxa Nòrdica. Coneix aquesta modalitat esportiva de la millor manera i en el millor indret.